Bøker & Børst

Blog

Stengt mandag 24/11 - Lørdag 29/11 2014

Posted on November 20, 2014 at 5:55 AM

Formannskapet i Stavanger har bestemt seg for å ta fra oss skjenkebevillingen i én uke. Vi holder derfor stengt i perioden mandag 24 – lørdag 29. November. Vi holder åpent på dagtid Søndag 30. November (uten alkohol), og er i full gang igjen Mandag 1. Desember med vanlige åpningstider (10.00 – 02.00 hver dag) og full servering.


Bakgrunnen for at vi har blitt fratatt bevillingen for én uke er som følger: Serverer man alkohol er man underlagt ett ganske strengt regelverk. En del regler er nasjonale og noen er lokale, og regelverket blir bedømt og håndhevet forskjellig fra kommune til kommune. Stavanger kommune har det siste året lagt seg på en mye strengere linje enn tidligere med hensyn til både tolkning og håndheving av regelverket, noe både vi og våre kollegaer har fått merke det siste året.


I Stavanger blir brudd på regler straffet med prikker. Hvis man får til sammen 8 prikker eller mer i løpet av ett år får man straff i form av å bli fratatt skjenkebevillingen i en kortere eller lengre periode.


Det vi har blitt straffet for er som følger: I fjor satt noen av våre ansatte igjen etter jobb og drakk noen øl. En person ønsket å komme inn og være med, han ble avvist da det var kun ansatte som var tilstede og vi driver som kjent ikke ulovlig nattklubb etter stengetid. Personen ble sur, ringte politiet og utga seg for å være en nabo som leverte klage på fest. Politiet kom, noterte seg at det ble drukket etter stengetid, og en rapport ble levert bevillingsavdelingen i kommunen. Dette fikk vi 7 prikker for. Hadde personalet drukket medbrakt hadde det ikke vært et problem. Siden dette var vareprøver fra vårt lager ble det regnet som skjenking etter stengetid og derfor som brudd på reglene.


I vår hadde vi en ølsmaking arrangert i samarbeide med ett kjent norsk håndverksbryggeri. Vi la ut informasjon om dette på Facebook. Dette fikk vi 1 prikk for. Det er lov å arrangere ølsmaking, men det er ikke lov å nevne navn på bryggeriet, og ei heller vise bilder av øl. Vi hadde skrevet navn på bryggeriet som vi arrangerte dette sammen med og vi hadde også lagt ut et bilde av sladdede ølflasker. En glipp fra vår side, men 1 prikk ble det uansett.


Til sammen ble dette 8 prikker, og formannskapet valgte derfor å følge rådmannens innstilling og fratok oss bevillingen i 1 uke. Vi syntes dette er fryktelig strengt dømt i forhold til de forseelsene vi ble tatt for. Det er ikke mange bransjer i Norge der man blir idømt det som i praksis er et yrkesforbud i en periode hvis man er så uheldig at man kommer til å bryte noen regler.


Vi er en liten bedrift og har valgt å ikke leie inn en advokat for å kjøre saken videre. Vi tar straffen og blir ferdig med det. Vi bruker uken til å arrangere kurs for ansatte, rydde, vaske, pusse opp og pynte til jul. Vi ønsker alle velkommen tilbake til ”nyåpning” mandag 1. Desember (NB vi holder som nevnt også åpent på dagtid søndag 30. November fra kl. 10.00, men da uten alkoholservering) Mvh Bøker og Børst

Categories: Praktisk informasjon

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

1 Comment

Reply Thomas
6:47 AM on December 28, 2015 
Bøker og børst er en kjempefin plass så vi kommer garantert igjen når dere er åpnet :)